📸 Van der Poel viert eindzege met hamburger: 'Vorm is goed, maar Tourritten in Baskenland zijn zwaar'

Mathieu van der Poel bewees in de Belgium Baloise Tour dat hij helemaal klaar is om straks te scoren in de Ronde van Frankrijk.

Baloise Belgium Tour 2023 - stage-4

Wout van Aert en Tadej Pogacar zijn gewaarschuwd! Mathieu van der Poel trekt straks in bloedvorm naar de Tour, die over twee weken al van start gaat in Bilbao. Hij won de heuvelachtige koninginnenetappe in de Ronde van België na een solo van maar liefst 36 kilometer en schreef ook het eind- en puntenklassement op zijn naam.

Het zelfvertrouwen is zelfs zo groot, dat Van der Poel twee weken voor de Tour een vettige hamburger met curryketchhup naar binnen werkte, om zijn eindzege te vieren.

"ik kwam naar hier om eindklassement te winnen en dat is nu ook gelukt", vertelde hij in het flashinterview. "Het was een goede week met de ploeg."

Is hij straks topfavoriet om in de openingsetappe van de Tour de eerste gele trui te veroveren? "De vorm is goed en ik heb er hard voor gewerkt, maar de Tour is wel nog van een ander kaliber. De gele trui veroveren zal moeilijk worden, want de eerste twee ritten door het Baskenland zijn echt zwaar. Zowel Jasper Philipsen als ik zullen voor ritzeges gaan."

Geen categorie
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023