Mike Teunissen na overlijden Mäder: 'Als je dat van dichtbij meemaakt, vraag je je wel af of dit het waard is'

Na het overlijden van Gino Mäder stapte het Intermarché-Circus-Wanty van Mike Teunissen uit de Ronde van Zwitserland.

Circuit de Charleroi Wallonie 2023

In gesprek met De Rode Lantaarn kijkt Teunissen terug op de tragische Ronde van Zwitserland. Hij reageert óók op de vraag of het ook maar één moment door zijn hoofd is geschoten om iets anders te gaan doen en te stoppen met wielrennen. "Ik moet wel eerlijk toegeven dat dat is begonnen sinds ik een paar pittige blessures achter de rug heb. Ik had moeite om terug te komen", reageerde Teunissen.

"Ik moest er veel instoppen, maar de vraag was wat ik ervoor terug kreeg. Als je dan ook nog dit soort momenten (het overlijden van Gino Mäder, red.) - en ook het moment met Fabio Jakobsen - meemaakt dan ga je daar stilaan aan twijfelen of het allemaal waard is. Maar het is heel dubbel, want er zijn ook momenten dat je enorm aan het genieten bent op de fiets en dat je niets liever doet."

Lilian Calmejane

Intermarché-Circus-Wanty stapte uit in de Ronde van Zwitserland. "De dag erna zijn we nog met z'n allen gaan fietsen en de meeste jongens gingen vervolgens naar huis. We bleven met z'n tweeën over zondag: Calmejane en ik. Om de tijd door te brengen besloten we toch maar een mooie rit te maken. We hadden een prachtige rit uitgetekend in Oostenrijk. We reden door een landschap dat van een ansichtkaart kwam en waren echt aan het genieten op de fiets."

Het zorgde voor een dubbel gevoel bij Teunissen en zijn ploegmaat. "Twee dagen eerder verafschuw je die sport nog. Het is een sport waar we allemaal verliefd op zijn geworden, maar dan krijg je de ijskoude werkelijkheid tot je dat er enorme risico's aan kleven. En twee dagen later fiets je daar in de rondte en denk je: het is toch heel mooi om hier te fietsen, zo je brood te verdienen en mooie herinneringen te creëren. Dat is heel raar."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023