Enigszins verrassend: Olav Kooij twee seizoenen langer bij Jumbo-Visma, volgend seizoen debuut in grote ronde

Olav Kooij rijdt ook de komende jaren voor Jumbo-Visma. Het toptalent heeft zijn krabbel gezet onder een contract tot en met 2025.

ZLM Tour 2023 stage 4

Dat nieuws komt enigszins verrassend, want verschillende media meldden dat de sprinter zijn heil ergens anders zou zoeken bij gebrek aan kansen bij de beste klassementsploeg ter wereld. Kooij werd onder meer gelinkt aan Team DSM en BORA-hansgrohe. De Nederlandse ploeg speelt in een filmpje in op de geruchten, want Jonas Vingegaard en Christophe Laporte acteren dat ze afscheid gaan nemen van Kooij.

"Ik ben superblij dat ik nog twee jaar langer bij deze ploeg kan blijven", vertelt Kooij op de website van de ploeg. "Ik voel me hier enorm thuis en heb mezelf hier de laatste jaren op een heel fijne manier verder kunnen ontwikkelen. Hier kan ik het beste uit mezelf halen, zowel qua begeleiding als wedstrijdprogramma. Op dat elan wil ik de komende twee jaar verdergaan."

Grote ronde

Sportief directeur Merijn Zeeman is trots dat de ploeg Kooij binnenboord heeft kunnen houden. "We hebben de laatste maanden intensieve gesprekken gevoerd over de sportieve toekomst van Olav bij onze ploeg. Daarin hebben we eerlijk de mogelijkheden en onmogelijkheden met elkaar besproken. Iedereen kent de kracht van onze ploeg en onze rennersgroep. Samen redeneren we vanuit onze resultaatdoelen, maar ook de ontwikkeling van onze renners speelt daarin een belangrijke rol. Ik ben heel blij dat Olav zich in onze filosofie kan vinden."

Eén ding is zeker: Kooij zal volgend jaar weer een stap zetten in zijn wedstrijdprogramma. "Met Olav hebben we grote doelen en dat betekent dat hij volgend jaar zijn debuut zal maken in een grote ronde. Naast het sprinten op topniveau heeft hij ook in de klassiekers mogelijkheden. Hij past perfect in onze klassiekerstrategie."

Nieuws
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023