Eerste Tourselecties druppelen binnen: Nederlanders Lars van den Berg en Pascal Eenkhoorn debuteren in Tour

De eerste selecties van de Tour de France zijn wereldkundig gemaakt. Met twee enigszins verrassende Nederlanders aan de start.

Amstel Gold Race 2023 elite

Gisteren maakte Uno X-Pro Cycling Team als eerste haar selectie wereldkundig. De Scandinavische debutant komt met een aantal veelbelovende renners aan de start in Bilbao. De namen in de selectie: Torstein Traeen, Tobias Halland Johannessen, Alexander Kristoff, Rasmus Tiller, Jonas Abrahamsen, Sören Waerenskjold, Anthon Charmig en Jonas Gregaard.

De volgende ploeg die de selectie bekendmaakte was Groupama-FDJ. Opvallende naam in die selectie is Nederlander Lars van den Berg, die onlangs nog tweede werd in de slotrit van de Route d'Occitanie. Naast Van den Berg rijden David Gaudu, Thibaut Pinot, Valentin Madouas, Stefan Küng, Kevin Geniets, Oliver Le Gac en Quentin Pacher de Tour de France.

Dan zijn ook de namen bekend die namens Lotto-Dstny de Tour de France rijden. Ook bij de Belgische ploeg een Nederlander, want Pascal Eenkhoorn gaat zijn debuut maken in de grootste koers ter wereld. De andere renners in de selectie zijn Caleb Ewan, Jacopo Guarnieri, Jasper De Buyst, Florian Vermeersch, Victor Campenaerts, Maxim Van Gils en Frederik Frison.

Nieuws
  • Photo: Davy Rietbergen/Cor Vos © 2023