Van Aert met hoopvolle berichten na winst BK tijdrijden: 'Voel dat ik naar mijn topvorm aan het toegroeien ben'

Wout van Aert kroonde zich voor de derde keer in zijn loopbaan tot nationaal kampioen tegen de klok. Het geeft hem extra vertrouwen.

Belgian national championships cycling ITT 2023 elite men

Het grote duel met Remco Evenepoel kwam er niet, want de wereldkampioen ging in een gladde bocht tegen de vlakte en kukelde in de bosjes. Weg duel. Van Aert had met de Tour de France in het vooruitzicht liever gehad dat de strijd er wel was gekomen. "Remco op zijn best kloppen had iets extra's betekend voor het vertrouwen. Maar: recht blijven is onderdeel van deze sport", vertelde hij tegen Het Nieuwsblad.

Toch put de kopman van Jumbo-Visma ook uit deze omstandigheden vertrouwen. Vooral door zijn goede gevoel. "Ik voelde me beter dan in Zwitserland. Ik had gehoopt om daar al beter te zijn maar heb vermoedelijk te weinig rust genomen. Die rust heb ik nu wel genomen en dat heeft me een stap voorwaarts doen zetten. Niet dat ik nu plots een ander renner ben maar ik heb het gevoel dat ik naar mijn topvorm aan het toegroeien ben. Gisteren op training voelde ik al dat het iets vlotter begon te gaan."

BK op de weg

Voor de Tour de France wacht zondag nog het BK op de weg, waar Van Aert met vier man aan de start staat tegen stuk grotere blokken als die van Alpecin-Deceuninck en Lotto-Dstny. "Ik denk dat ik deze keer niet als de favoriet van start ga, eerder als underdog. Ik heb sterke renners rondom mij maar in de breedte zijn andere teams sterker. Philipsen is voor mij de grote favoriet."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023