Twitteraar maakt ultieme hulpgids bij samenstellen Tourteam voor je Tourpooltje

Als je nog informatie zoekt die je helpt bij het samenstellen van je Tourteam: dit gaat je enorm helpen!

Tour de France 2022 stage 21

De week van de waarheid. Waar dat voor renner in de Tour de France vaak pas de derde week is (in deze Tour moeten ze meteen al aan den bak), is de week vóór de Tour voor alle mensen die meedoen aan een Tourpooltje het belangrijkste moment van het wielerjaar..

Of je nu meedoet aan Scorito, een ander spel of gewoon iets wat is opgezet door een enthousiaste collega of vriend: je moet je hersens breken over welke renners je in je team neemt. Daarbij worden harde noten gekraakt; het is niet zo zwaar als Alpe d'Huez opfietsen, maar het scheelt niet veel!

Maar een ijverige twitteraar wil jouw meesterknecht zijn en helpt je. Het wielrennen zelf wordt steeds wetenschappelijker, en dat geldt nu ook voor het samenstellen van je team. Bram Ros maakte een uitgebreide voorbeschouwing met welke renners voor welke etappes geschikt zijn, met grafieken en cirkeldiagrammen en al.

We zetten de foto's uit de tweets hier nog even op een rijtje, zodat je ze hopelijk wat makkelijker kunt bekijken (als je inzoomt met je mobiel kun je het lezen; je moet wat over hebben voor je perfecte Tourteam..)

Beeld: Bram Ros Twitter
Beeld: Bram Ros Twitter
Beeld: Bram Ros Twitter
Beeld: Bram Ros Twitter

Bram maakte deze voorbeschouwing specifiek voor het spel van Scorito, maar ongetwijfeld kun je er ook je voordeel mee doen als je meedoet aan andere spellen. Hoe dan, succes bij het samenstellen van je team in deze laatste dagen!

Tour de France
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2022