📸 Is Fred Wright Nederlands kampioen geworden? Het lijkt er wel op..

Het shirtje van Bahrain Victorious-renner Fred Wright maakt duidelijk: niet Dylan van Baarle, maar hij is Nederlands kampioen wielrennen!

Dwars door Vlaanderen 2023

Een geëmotioneerde Fred Wright werd afgelopen weekend Brits kampioen. Ontroerd vanwege zijn overleden ploegmakker Gino Mäder kwam de jonge Brit over de streep op de aankomst heuvelop. Hij gebaarde naar de hemel en na afloop kon hij z'n tranen niet meer bedwingen.

De zege was pas de eerste profoverwinningen van de getalenteerde Wright, maar het is wel meteen een speciale: eentje waarbij een trui hoort. Maar het is per ploeg verschillend hoe ze met dat voorrecht omspringen. Over het algemeen maken de ploegen uit het Midden-Oosten er niet heel veel soeps van.

En gisteren bleek dat ook maar weer op het podium bij de ploegenpresentatie van de Tour de France in Bilbao. Geen Union Jack op het hele shirt, maar roodwitblauwe banen die doen vermoeden dat hij kampioen is geworden van Nederland.

Gelukkig kiest Jumbo-Visma voor de echte Nederlandse kampioen wél voor een mooi nationale kampioenentrui met  roodwitblauw over het gehele shirt, zodat er niet twee dezelfde truien in het peloton rondrijden.

Wright rijdt in Frankrijk - en eerst in Baskenland - samen met Wout Poels, Mikel Landa, Fred Wright, Nikias Arndt, Phil Bauhaus, Jack Haig, Matej Mohoric en thuisrijder Pello Bilbao.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023