📸 Nat, natter, natst! De meest bijzondere foto's van de waterballetproloog van de Giro Donne

Het was Blij dat ik glij in de uiteindelijk geannuleerde proloog van de Giro Donne. Deze foto's geven een goed beeld van het enorme waterballet!

Giro dÕItalia Donne 2023 stage 1

Annemiek van Vleuten noemde het na afloop op haar strava een schaatswedstrijd op het asfalt. Enorme hoosbuien maakte het onmogelijk om de proloog van de Giro Donne op fatsoenlijke wijze af te werken.

Toen het nadat het korrtstondig gestopt was met regenen het weer met bakken uit de hemel kwam, kon de organisatie niks anders dan het vervolg van de proloog annuleren. Maar dat was niet voordat Van Vleuten en anderen al wel door de stromende regen over het gladde parkoers gingen.

Dat zorgde voor bijzondere foto's die je een goed beeld geven van hoe nat en glad het precies was in Italië. De mannen kregen tijdens hun Giro heel wat regen te verduren, maar de vrouwen kregen bijna die gehele hoeveelheid in één keer voor hun kiezen. Kijk maar..

Dit waren de apocalyptsiche omstandigheden waar de rensters doorheen moesten

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

Favoriete Chloe Dygert schoof onderuit over de gladde wegen

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

Mavi Garcia glijdt ook over het asfalt

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

Liv-renster Marta Jaskulska over een straat die toch wel bijna blank staat

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

Femke Markus door de regen met de gevolgen van val zichtbaar

(Dan is zo'n badmutshelm niet alleen voor de aerodynamica een uitkomst..)

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

`Op een gegeven moment werd het even wat droger, maar niet minder glad: Ella Simpson met een val in wording

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

En na het iets drogere stukje weer nat, natter, natst: Lidl-Trek-renster Elynor Backstedt in actie

Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023

De resultaten van de rensters die de 4,4 kilometer lange proloog wel reden (o.a. Marianne Vos, Annemiek van Vleuten en Fem van Empel) tellen niet mee. Een deel van het peloton kwam helemaal niet in actie (bijvoorbeeld Shirin van Anrooij).

De Giro Donne herstart vandaag met een etappe in lijn van iets meer dan honderd kilometer. De etappe kent een klim van tweede categorie (10 kilometer a 5,8 procent) en gaat van Bagno a Ripoli naar Marradi. Na de klim is het nog zo'n 16 kilometer in dalende lijn.

De Giro Donne duurt nog tot en met 9 juli. Dan finisht de rittenkoers op Sardegna. Vorig jaar ging de eindzege naar Annemiek van Vleuten en zij strijdt dus ook in haar afscheidsjaar om het roze. Demi Vollering is niet van de partij in Italië; SD Worx' topsprintster Lorena Wiebes wel.

Pelotonpraat
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023