Wat een drama: Carapaz en Mas kennen medisch verdict en moeten Tour al na één dag verlaten

Richard Carapaz en Enric Mas kwamen in de openingsetappe zwaar ten val en zullen morgen niet meer aan de start verschijnen.

De Ronde van Frankrijk zit er al op voor Richard Carapaz en Enric Mas. Een serieuze domper voor de twee heren, want het parkoers was deze keer helemaal op hun maat. Ze mikten dan ook op het eindpodium in Parijs. Vanwege een val in de afdaling van Côte de Vivero mogen ze nu al een streep door hun ambities trekken

Carapaz

Carapaz zette, met een bloedende knie, na enkele minuten toch nog zijn weg verder en kwam binnen op ruim 15 minuten van Adam Yates. De Equadoraan werd vervolgens naar het ziekenhuis gebracht en daar kreeg hij slecht nieuws te horen.



"Een scan heeft een kleine breuk in zijn linkerknieschijf aangetoond”, meldt zijn team EF Education-EasyPost in een statement. “In diezelfde knie had hij ook drie hechtingen nodig. Richard heeft geen verdere blessures opgelopen en zal terugkeren naar huis om te beginnen met zijn herstel."

Mas

Enric Mas koos ervoor om de etappe niet meer uit te rijden en stapte diep ontgoocheld in de volgwagen. De Spanjaard heeft een fractuur aan zijn rechterschouderblad en wat schaafwonden op armen en benen. Hij blijft voorlopig in het ziekenhuis. Vorig jaar viel de kopman van Movistar ook al uit na een positieve coronatest.

Nieuws
  • Foto: Twitter/Movistar_Team