Wuyts niet te spreken over Vingegaard: 'Hij is in mijn ogen een slappe leider, een afgang voor zijn persoonlijkheid'

Michel Wuyts was andermaal niet te spreken over Jonas Vingegaard, die geen enkele kopbeurt deed in dienst van Wout van Aert.

Tour de France 2023 - stage 02

Gisteren had de analist van Het Laatste Nieuws al flinke kritiek op Vingegaard, maar nu is hij nog veel harder voor de Deen. "De ontgoocheling in de Vlaamse huiskamer moet gigantisch geweest zijn. Zijn ploegmaats hebben gedaan wat ze konden, behalve eentje. Vingegaard zag het gebeuren, maar bleef gewoon in de buik van het groepje zitten. In mijn ogen is hij een slappe leider."

Eén mannetje kwam Jumbo-Visma te kort om Lafay af te houden in de slotkilometer. "Vingegaard doet gewoon niets. Gisteren kon je nog zeggen dat Pogacar met de buit was gaan lopen op dat heuveltje, maar dat was vandaag niet van tel. Je moet altijd in alle omstandigheden een duit in het zakje doen. Laten zien dat je een waardig kopman bent, een waardig Tour-winnaar. Ik vind dit een afgang voor zijn persoonlijkheid."

Ook in het duel tussen Vingegaard en Pogacar staat de Deen achter, vindt Wuyts. "Het staat 2-0 op het mentale vlak. Pogacar heeft een voorsprong van elf seconden. Ik dacht dat hij in de problemen zou komen in Baskenland, maar hij domineert. Pogacar heeft een flinke voorsprong genomen op mentaal vlak."

Tour de France
  • Photo: POOL/Bernard Papon/Cor Vos © 2023