📸 Renners laten banden vol met punaises zien na tweede Touretappe

De Basken zijn fanatieke wielerliefhebbers, maar blijkbaar is niet iedereen zo gediend van de Tourpassage. Banden vol met punaises die op de weg lagen!

De Baskische support was hartverwarmend tijdens de eerste twee Tourritten. Zaterdag op de Muro de Pike en gisteren op de Jaizkibel reden de renners door een mensenzee, maar er zijn toch ook Basken die de koers een minder warm hart toedragen.

Want hoewel er perfect asfalt lag op weg naar San Sebastian regende het op den duur toch lekke banden in het peloton. De oorzaak: iemand had met punaises gestrooid. Op Twitter laten Alpecin-Deceuninck-renner Jonas Rickaert en Intermarché's Lilian Calmejane de gevolgen zien.

Waar Rickaert één punaise in z'n band had, telt Lilian Calmejane die van hem in een filmpje. Un, deux, troix, quatre, cinque... Maar liefst vijf punaises in z'n band.

En toch geen lekke band? Op zich prima reclame voor de bandenfabrikanten natuurlijk, maar toch is het natuurlijk heel irritant dat iemand het weer nodig vond om een sportwedstrijd op deze manier te verstoren. Hopelijk gebeurt het vandaag in de (sprinters)rit naar Bayonne niet weer.

Tour de France
  • Beeld: Twitter Jonas Rickaert