Wout van Aert neemt niemand iets kwalijk: 'Jonas had nog iemand kunnen terugpakken, maar dat beseft hij ook'

Er is veel gezegd en geschreven over de tweede etappe, waarin Jonas Vingegaard geen kopwerk deed en Wout van Aert net te kort kwam.

Tour de France 2023 - stage 02

Na de etappe ging Van Aert meteen naar huis en dus deed hij voor de derde etappe pas zijn verhaal over de veelbesproken zondagrit, die werd gewonnen door Victor Lafay. "Ik was gewoon heel teleurgesteld nadat ik net naast de overwinning greep", aldus Van Aert tegen de NOS. "Ik had even tijd nodig om dat te aanvaarden. Meer was er niet aan de hand."

Van Aert stapte in de auto en ging apart van zijn teamgenoten naar het hotel, maar daar moeten we vooral niets achter zoeken, vertelt hij. "Ik was sneller klaar dan de rest omdat ik snel had gedoucht en niet had uitgereden na de rit. Dat gaf de kans om snel bij het hotel te zijn, maar dat is niet uitzonderlijk. Ik liep niet woedend weg, nee."

Gesprek Vingegaard

In het hotel is er gesproken tussen Van Aert en Vingegaard, maar dat is geen uitzondering. "We hebben gepraat over wat we anders konden doen, maar dat doen we altijd. Zo kijken we altijd naar nederlagen. Ik neem niemand iets kwalijk. We zijn nu eenmaal een van de sterkste ploegen. We zitten met vier man op 25 en daar worden we op afgerekend als we het niet afmaken. Alleen de eerste plaats is goed genoeg."

Wat kwam er uit het gesprek? "We hebben gekeken wat beter kan. Als je ziet wat gebeurt, had Jonas nog iemand kunnen terughalen, ja. Jonas beseft dat ook. Dat had anders gekund, maar als Lafay wel net wordt teruggepakt dan hadden we het goed gedaan. Achteraf is het mooi wonen zeggen jullie in Nederland."

Vervolgens sloot de Vlaming af met een grapje. "Geen kou meer in de lucht? Die uitspraak ken ik niet, maar het is lekker warm vandaag."

Geen categorie
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023