Twee uitvallers met breuken voor vijfde etappe: dit zijn de vier renners die hebben moeten opgeven

Voor veel renners is de Tour de France hun droom, maar voor de nodige renners spat die droom na een paar dagen al uiteen.

Tour de France 2023 - stage 04

Enric Mas

In de eerste etappe was het meteen raak en kwam schaduwfavoriet Enric Mas in aanraking met het asfalt. Het verdicht was hard: een gebroken schouderblad. Weg kansen in de Tour de France. "Het is niet de start die ik me had voorgesteld, maar het loopt niet altijd zoals je hoopt", vertelde hij vanuit het ziekenhuis.

Richard Carapaz

Bij dezelfde valpartij zag nog een schaduwfavoriet zijn kansen in rook opgaan: Richard Carapaz. De Ecuadoraan werd meegenomen door Mas, stapte nog wel op de fiets maar nadien werd een breukje in zijn knieschijf geconstateerd. Een hard gelag voor de olympisch kampioen.

Jacopo Guarnieri

Gelukkig viel het vervolgens twee dagen mee wat betreft valpartijen, maar in de rit naar Nogaro was het weer raak. Op het circuit ging Fabio Jakobsen tegen de grond. De Nederlander kwam er zonder breuken vanaf, maar Jacopo Guarnieri van Lotto-Dstny had minder geluk. De Italiaan moest naar huis met een gebroken sleutelbeen.

Luis Léon Sánchez

Hetzelfde overkwam Luis Léon Sánchez. De ervaren Spanjaard viel in de laatste bocht op het circuit en ook hij moest met een sleutelbeenbreuk naar huis. Dat is een hard gelag voor Mark Cavendish, want Sánchez was samen met Cees Bol dé renner die de Brit bijstond in de sprintvoorbereiding.

Nieuws
  • Photo: POOL/Cor Vos © 2023