🎥 Sepp Kuss springt in volle afdaling (en een bocht) even over een veerooster

Je hebt bunnyhoppen en bunnyhoppen. Wat Sepp Kuss gisteren deed in de afdaling van de Marie Blanque was een masterclass.

Tour de France 2023 - stage 04

Sepp Kuss was gisteren weer enorm belangrijk voor Jumbo-Visma. In de Tour-rit waarin Jonas Vingegaard een machtsgreep deed op de steile beklimming van de Marie Blanque was de Amerikaan weer het gewenste lanceerplatform voor de Deen.

Hij reed op kop met alleen Vingegaard en Pogacar nog in het wiel en toonde, na de Giro al gereden te hebben, nog maar eens van onschatbare waarde te zijn.

En dat Kuss niet alleen kan klimmen, maar ook heel handig is op de fiets toonde hij even later. In de afdaling van de Marie Blanque lag een heel vervelend veerooster, met de spijlen vanhet rooster niet horizontaal gelegd, maar in de rijrichting.

Daarom koos Kuss ervoor om het even wat anders aan te pakken.. De Amerikaan gaf een masterclass bunnyhoppen en sprong zo over het rooster heen, in volle afdaling, en ook nog in een flauwe bocht. Een korte cursus fietscontrole.

Het is niet vreemd dat Kuss zo behendig is op de fiets. Hij groeide op in de Rocky Mountains (Durango, Colorado) en daar reed hij veel op de mountainbike. We hoeven alleen maar naar Mathieu van der Poel te wijzen om aan te tonen dat je van veel offroad rijden een stuk behendiger wordt op de racefiets.

Pelotonpraat
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023