📸 Ook Donald Duck is bevangen door het wielervirus en rijdt de Tour de Gans

De nieuwste Donald Duck is helemaal in wielerstijl! Hieronder zie je hem zwoegen met Katrien en de neefjes in de volgwagen!

We maakten zelf een mooie Tourspecial van ons magazine, maar ook bij de Donald Duck zijn ze helemaa in de Tour de France-sferen - of moeten we zeggen Tour de Gans-sferen. Aan die koers lijkt Donald Duck namelijk mee te doen in het Vrolijk Weekblad, dat eenmalig is omgedoopt in het Sportief Weekblad.

De sportjournaliste Renate Verhoofstad postte een foto van de cover op haar Twitter. Daarop zien we een verbeten Donald met aerohelmpje op het hoofd. Achter hem in de volgwagen zien we Katrien en de neefjes.

Donald lijkt hier nog fier aan kop te gaan, maar de pech van onze favoriete eend kennende zal hij nog wel tegen een lekke band aanlopen of op een andere manier pech hebben.

We hebben trouwens geen idee wat voor coureur Donald is. Hij is natuurlijk vederlicht, dus het kan maar zo een heel goede klimmer zijn. Aan de andere kant: iemand die reageerde op de tweet van Renate merkte op dat hij waarschijnlijk wel een goede EENDagscoureur zal zijn.

Voor welke ploeg hij zou moeten rijden, is minder lastig. EF Education fietste immers al eens een Giro met het wat misvormde broertje van Donald op het shirt vanwege de incidentele sponsoring van skatemerk Palace.

Pelotonpraat
  • Beeld: Unsplash / Kin Li