🎥 Ondertussen in Roemenië: op hol geslagen paarden in peloton tijdens profkoers Tour of Sibiu

We zijn natuurlijk in de ban van de Tour, maar in Roemenië gebeurde ook het een en ander. Renners schrikken zich kapot van paarden.

We zagen het eerder in de Strade Bianche voor vrouwen al: een paard in het peloton. Demi Vollering reed er opeens zo ongeveer naast eentje en schrok zich wezenloos. Dat was niet voor het eerst dat er een paard in koers was, en ook niet voor het laatst.

Want gisteren doken er opeens twee op hol geslagen paarden op in het peloton tijdens de Roemeens etappekoers Tour of Sibiu. De renners reden door een Roemeens dorpje en daar renden ook twee paarden keihard door de straten.

Vanuit de ploegleidersauto van de Tour de Tietema-Unibet zie je het van dichtbij gebeuren in onderstaand filmpje. Ze schrijven erbij dat er geen paarden gewond raakten, en ook geen renners voor zover wij weten.

De winst in de derde etappe van de etappekoers ging naar Maximilian Schachmann. De renner van BORA-hansgrohe kwam solo over de meet met 18 seconden voorsprong op een achtervolgend groepje. De Zwitser Matteo Badilatti gaat aan de leiding in het algemeen klassement. Vandaag staan de slotetappes op het programma. Een rit in lijn en een tijdrit.

Pelotonpraat
  • Beeld: Pixabay