🎥 Zó knalt Mathieu van der Poel in Glasgow Montrose Street op!

Mathieu van der Poel heeft vandaag zijn eerste verkenning van het parkoers in Glasgow afgewerkt. Hij gaat als een raket op Montrose Street!

UCI World Championships Cycling 2023 road training

In tegenstelling tot Wout van Aert was Mathieu van der Poel dit jaar nog niet op verkenning geweest in Glasgow. Daarom heeft hij de verkenning van vandaag goed gebruikt om de venijnige klimmetjes van het stadsparkoers goed in zich op te nemen.

Hieronder de beelden van Mathieu van der Poel die zijn benen even flink test op Montrose Street, het steile klimmetje dat op anderhalve kilometer van de streep een belangrijke rol zal spelen. De twee andere renners in z'n wiel (vermoedelijk de Chileen Manuel Lira en de Spaanse junior Adria Pericas) hebben alle moeite om z'n wiel te houden.

Besef wel dat het hier 14 procent omhoog gaat.. Zondag moeten Van der Poel en de andere WK-renners bij de profs dit klimmetje tien keer bedwingen. Het WK begint rond de klok van 10.30 uur 's ochtends. Het peloton start in Edinburgh en rijdt dan naar de lokale rondjes in Glasgow. In totaal is de koers 271 kilometer lang, met 3600 hoogtemeters.

WK
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023