Mathieu van der Poel: 'M'n carrière is nu compleet!'

38 jaar na Joop Zoetemelk heeft Nederland weer een wereldkampioen wielrennen. Mathieu van der Poel was na afloop uiteraard in de wolken in het flashinterview.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Na afloop kon Mathieu van der Poel het amper geloven. "Dit betekent alles voor me! Ik had dit WK al een tijdje als hoofddoel aangestipt en voor mijn gevoel is m'n carriere nu compleet. Dit is de grootste overwinning die ik ooit behaald heb. Dat ik nu een jaar lang in die regenboogtrui mag rijden is een geweldig gevoel."

Hij ging aan op een moment dat hij zelf het zwaarste deel van het parkoers noemde. "Ik merkte dat iedereen op z'n limiet zat dus ik besloot op het zwaarste stuk van het parkoers te gaan. Ik was verrast dat niemand in m'n wiel zat, maar dat gaf me meteen ook vleugels om door te gaan."

Even leek alles nog in duigen te vallen. Het was gaan regenen in Glasgow en Van der Poel gleed in een bocht de hekken in. Z'n schoen ging stuk, maar hij kon toch door.

"Nadat ik viel dacht ik heel even dat alles om zeep was. Ik nam geen  risico's, maar toch viel ik. Ik was erg kwaad op mezelf maar het maakt de overwinning nog mooier in mijn ogen, al was ik natuurlijk liever op m'n fiets gebleven. Maar als ik het WK zo had verloren had ik een paar dagen niet geslapen. Het voelt ook een beetje als wraak voor wat er vorig jaar gebeurde in Wollongong."

WK
  • Glasgow - Scotland - cycling - Mathieu Van Der Poel (NED / Team Alpecin Deceuninck) pictured during the 2023 UCI World Championships Cycling 2023 elite men in Glasgow, United Kingdom - Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023