🎥 Tadej Pogacar wordt uur na finish onwel in interviewzone

Tadej Pogacar is zo diep moeten gaan voor zijn bronzen medaille, dat hij in de mixed zone bijna flauw viel.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

Mathieu van der Poel heeft zich in Glasgow tot wereldkampioen op de weg gekroond. Het zilver is opnieuw voor Wout van Aert. Tadej Pogacar reed naar brons, zijn allereerste medaille op een WK. Daar is de Sloveen echter heel erg diep moeten voor gaan. Een uur na de finish werd hij in de mixed zone onwel.

Pogacar werd meteen weggeleid door zijn entourage en er werd een dokter bijgehaald. Hij was wel bij bewustzijn. Vlak voor hij bijna flauw viel, vertelde hij aan Sporza dat dit WK één van de hardste koersen was die hij ooit had gereden. (Lees verder onder de tweet)



"Het was echt waanzinnig", zei hij. "Tot 70 kilometer van het einde heb ik wel genoten, maar daarna was het afzien tot de finish. Het parkoers was iets te technisch en de klimmetjes waren ook te kort voor mij. Het ging er echt explosief aan toe. Al in de eerste ronde werd er op elk klimmetje gesprint. Ik ben heel blij met mijn derde plaats", aldus Tadej Pogacar.

Later op de persconferentie stelde het Sloveense wielerfenomeen gerust. "Ik voelde me even heel ziek, maar nu voel ik me terug beter."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023