José De Cauwer over duel VDP-Van Aert: 'Van der Poel was altijd al de meest getalenteerde'

José De Cauwer zat op het puntje van zijn stoel vandaag tijdens een spectaculair WK. Na afloop stipte hij het duel Van der Poel-Van Aert nog even aan.

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

De Cauwer stipte op Sporza het enorme potentieel van Mathieu van der Poel nog maar eens aan. "Al van bij de jeugd was Mathieu een supergetalenteerde renner. Hij heeft wat klappen rond zijn oren gekregen op de Olympische Spelen van Tokio waardoor hij heel veel last kreeg van zijn rug."

De Belgische commentator vervolgt. "Het veldrijden stond plots ter discussie. Ook het WK in Wollongong was een serieuze klap, maar dit jaar valt alles in zijn plooi. De winnaar is vandaag het publiek, de wielrennerij, de UCI misschien wel. Van der Poel is geen kampioen geworden in de sprint of door vals te spelen. Hij was duidelijk de winnaar."

Wout van Aert moest door de suprematie van Van der Poel wederom genoegen nemen met een tweede plaats. De Cauwer relativeert de Belgische teleurstelling.

"De meest getalenteerde was altijd al Van der Poel. We gaan ervan uit dat Van Aert een tikkeltje sterker is, al moeten we ook toegeven dat Van Aert een paar keer op de cruciale momenten zijn meerdere moest erkennen. Kijk ook naar de Ronde van Vlaanderen dit voorjaar. Toch heb ik er alle vertrouwen in dat de dag van Van Aert nog komt. Ik heb er nog gekend die pas op latere leeftijd hun palmares zijn beginnen aan te vullen. Ik zou zeker niet twijfelen aan Wout van Aert."

Wereldkampioenschap
  • Glasgow - Scotland - cycling - Van Der Poel Mathieu (Ned), Van Aert Wout (Bel), Pedersen Mads (Den), Pogacar Tadej (Slo) pictured during the 2023 UCI World Championships Cycling 2023 elite men in Glasgow, United Kingdom - Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023