Vollering kijkt uit naar duel met Kopecky: 'Lijkt me grappig als we samen vooruit zitten, dan gaan we lachen'

Demi Vollering is een van de grote favoriete voor het WK voor vrouwen. Samen natuurlijk met Lotte Kopecky, normaal haar ploeggenote.

Tour de France Femmes stage 8 ITT

Het zal een gekke gewaarwording zijn voor beide dames. Normaal rijden ze niet tegen elkaar - oké, in Strade Bianche zag het er iets anders uit - maar op het WK moeten ze het ineens tegen elkaar opnemen. Vollering kijkt er desondanks naar uit, vertelt ze tegen het Algemeen Dagblad. "Wel gek, we koersen natuurlijk nooit tegen elkaar. Ik vind Lotte een geweldige renster, maar wil er stiekem ook wel graag van winnen."

Het belooft dan ook een heerlijk duel te worden komende zondag. "Lijkt me héél grappig als we samen vooruit zitten, dan gaan we lachen. Naar dat duel kijk ik nu al uit, al zal het ook wel lastig worden. Want Lotte is zó verschrikkelijk goed."

Kopvrouw

Een voordeel dat Vollering heeft ten opzichte van Kopecky: de kracht van de ploeg. Nederland heeft met Marianne Vos, Lorena Wiebes en - hoewel ze niet haar favoriete parkoers vindt in Glasgow - Annemiek van Vleuten nog meer ijzers in het vuur. Al is duidelijk dat Vollering kopvrouw nummer één is. "De meiden gaan mij ondersteunen, ja."

"Maar onze kracht is ook wel dat we met Lorena en Marianne nog twee sterke pionnen hebben. Die breedte is ook onze kracht, dus het zou dom zijn als we alleen maar Plan Demi hebben." Al was Wiebes eerder deze week ziekjes en moest Vos in de Tour de France Femmes opgeven omdat ze uit vorm was.

Nieuws
  • Photo: Rafa Gomez/SCA/Cor Vos © 2023