Demi Vollering moet genoegen nemen met zesde plaats in tijdrit: 'Opgestaan met lichte hoofdpijn, had het niet'

Na haar tweede plaats in de tijdrit in de Tour de France Femmes gold Demi Vollering als een van de kanshebbers op de WK tijdrit.

UCI World Championships Cycling 2023 ITT women

Die status als favoriete kon ze niet helemaal waarmaken, want Vollering moest genoegen nemen met een zesde plaats in de tijdrit. "Het was een hele zware tijdrit", aldus Vollering tegen de NOS. "In het begin dacht ik dat ik oké was, maar ik viel stil. Ik had het gewoon niet vandaag. Het was echt afzien."

Op de klimmetjes probeerde Vollering nog wel snelheid erin te krijgen, maar ook dat lukte haar niet echt. "Als ik naar mijn wattagemeter keek - wat ik op een gegeven moment ook niet meer deed - wist ik dat ik niet goed genoeg was. Tenzij de anderen ook echt slechter waren. Het asfalt liep ook voor geen ene meter, haha. Ik kwam gewoon niet vooruit."

Wat dat zegt over haar vorm voor de wegwedstrijd komende zondag vindt Vollering moeilijk te zeggen. "Hopelijk is dit juist een goede prikkel voor zondag. Ik voelde me afgelopen dagen wel oké, maar vanmorgen stond ik op met lichte hoofdpijn. Ik dacht: misschien is het van de spanning en trekt het weg. Al met al denk ik dat ik het vandaag gewoon niet had."

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023