Dit zijn de plannen van Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Remco Evenepoel & co in het najaar

AchtergrondDit zijn de plannen van Mathieu van der Poel, Wout van Aert,...

Het wereldkampioenschap is voor veel renners de seizoensafsluiter, maar het wegseizoen is helemaal nog niet ten einde. Zeker dit jaar, want in augustus kennen we al de nieuwe wereldkampioen. Er wordt dit najaar nog een monument uitgereikt, een grote ronde gereden én een WK betwist.

Ook de toppers hebben dit najaar nog plannen, al zijn die bij de één wat uitgebreider dan de ander. Een overzicht:

Mathieu van der Poel

De kersverse wereldkampioen zou aanvankelijk na het WK een punt zetten achter zijn droomseizoen, maar de wereldtitel wijzigde die plannen. Op het criterium van Etten-Leur liet Van der Poel voor de eerste keer zijn regenboogtrui laten zien.

Op 23 september neemt hij in Parijs deel aan het testevenement van de Olympische Spelen in het mountainbiken. Van der Poel  gaf aan dat hij enkele wegkoersen wil rijden als voorbereiding, maar het is voorlopig nog onbekend welke dat zijn.

Op 8 oktober kan hij goud veroveren op het WK Gravel, maar zijn deelname werd nog bevestigd. Vorig jaar veroverde hij brons.

Wout van Aert

Na een frustrerend seizoen, waarin hij heel vaak zijn meerdere moest erkennen in eeuwige rivaal Mathieu van der Poel, wil Van Aert in het najaar revanche nemen. Woensdag komt hij al terug in actie in de Renewi Tour, de vroegere Benelux Tour (23/08 – 27/08). (Update: Van Aert is van de deelnemerslijst gehaald).

Kort daarna volgt de Tour of Britain (3/09 – 10/09). Tegenover bondscoach Sven Vanthourenhout liet Van Aert ook al zijn interesse blijken om deel te nemen aan het EK op de VAM-berg in Drenthe (24/09). Volgens trainingsmaatje Jan Bakelants doet hij op 8 oktober een gooi naar de wereldtitel op het WK Gravel.

Remco Evenepoel

Van alle toppers heeft de uittredende wereldkampioen het drukste programma. Nadat een Covid-besmetting abrupt een einde maakte aan zijn roze droom in de Giro, wil Evenepoel in de Vuelta (26/08 – 17/09) revanche nemen. Op dit moment werkt hij in Andorra een laatste hoogtestage af.

Vorig jaar verraste Evenepoel met eindwinst in de Ronde van Spanje. Dit jaar oogt de concurrentie een pak sterker, want naast Giro-winnaar Primoz Roglic en Juan Ayuso (vorig jaar derde), staat ook Tourwinnaar Jonas Vingegaard aan de start.

Andere toppers

Tadej Pogacar en Julian Alaphilippe lijken na het Super WK in Glasgow wél een punt achter hun seizoen gezet te hebben. De Sloveen en de Fransman staan wel op de deelnemerslijst van de Bretagne Classic (3/09), maar of ze ook echt zullen deelnemen is nog maar de vraag.

Biniam Girmay is eveneens aangekondigd voor de Bretagne Classic en neemt daarna het vliegtuig richting Canada voor het tweeluik Grand Prix Cycliste de Québec en Grand Prix Cycliste de Montréal.

Zoals eerder vermeld, neemt Jonas Vingegaard het in de Vuelta op tegen Remco Evenepoel. De Deen rijdt geen voorbereidingskoers en trekt ook niet op hoogtestage.

Tom Pidcock komt dit seizoen niet meer in actie op de weg, maar wel op de mountainbike. De kersverse wereldkampioen rijdt nog twee wereldbekermanches: op 1 oktober in Snowshoe (Verenigde Staten) en op 8 oktober in Mont-Sainte-Anne (Canada). Ook hij zal normaal gezien deelnemen aan het testevenement.

 

Bekijk ook

Andere labels:

Populair