📸 Lief! Vriendin Mathieu van der Poel deelt schattige kindertekeningen die ze kregen opgestuurd na WK

Zo'n regenboogtrui is leuk hoor, maar deze tekeningen die Mathieu bij thuiskomst op z'n deurmat vond, maken het helemaal af!

Tour de France 2023 - stage 09

Tot zijn val op de mountainbike afgelopen tijdens het WK cross country van afgelopen zaterdag leefde Mathieu van der Poel op een roze wolk - of beter gezegd: regenboogwolk. Die val gooide even roet in het eten, maar bij thuiskomst zal toch snel de lach weer terug zijn gekomen op z'n gezicht.

Daar lag namelijk de nodige post op hem te wachten, zo deelde zijn vriendin Roxanne Bertels. Op Instagram plaatste ze in haar stories namelijk enkele schattige kindertekeningen die Mathieu ontving. We zien een tekening van de kersverse wereldkampioen op het hoogste schavotje van het podium en daaronder en ehhh, tsja.. fiets.

Aan de tekstjes bij de tekeningen te zien gaat het om buurtkinderen die hun kunstwerkjes zelf door de bus gooiden, want ze zetten hun huisnummer op de tekening en eentje doet zelfs de groeten aan zijn BMX-trainer, waarschijnlijk een bekende van Van der Poel zelf.

Roxanne Bertels vindt het in ieder geval de leukste post om te krijgen en Van der Poel zelf zal er ook met een glimlach naar gekeken hebben, vermoeden wij.

Beeld: Instagram Roxanne Bertels

Het duurt niet lang voor we Van der Poel écht in actie zien in de regenboogrui. Hij zou aanvankelijk na het WK een punt zetten achter zijn droomseizoen, maar de wereldtitel wijzigde die plannen. Op het criterium van Etten-Leur zal Van der Poel aanstaande zondag voor de eerste keer de trui laten zien.

Op 8 oktober kan hij goud veroveren op het WK Gravel, maar zijn deelname werd nog niet bevestigd. Vorig jaar veroverde hij brons. Wout van Aert zou in ieder geval al wel oren hebben naar de gravelwedstrijd.

Pelotonpraat
  • Photo: Vincent Kalut/PN/Cor Vos © 2023