📸 Wielerkoningin op bezoek bij echte Koningin (en Koning): Demi Vollering luncht met Maxima en Willem-Alexander

Belangrijk bezoek voor Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima, want Demi Vollering kwam even langs voor de lunch...

Profronde van Etten-Leur 2023

Of de lunch ook voldeed aan het dieet van een wielrenster weten we niet (zouden ze op het paleis gebruikmaken van de Jumbo Foodapp en ook alles afwegen..?), maar feit is dat Demi Vollering gisteren aan tafel zat bij Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima.

Ze deed dat in het kader van de Uitblinkerslunch. Dat is een lunch die het Koninklijk Huis meerdere malen per jaar organiseert voor mensen die in de periode ervoor een bijzondere prestatie hebben geleverd.

Nou, daar kunnen we bij Vollering natuurlijk wel van spreken, want afgelopen zomer won ze de Tour de France Femmes en werd ze tweede op het WK. In het voorjaar heerste ze bovendien ook al als een vorstin in de koers en won bijna elke wedstrijd waar ze aan meedeed.

Vollering zelf was vereerd met de uitnodiging. Bij de foto met Willem-Alexander, Maxima en de andere gasten schrijft ze: "Andere outfit vandaag! Ik kreeg een uitnodiging van onze Koning en Koningin voor een lunch op het paleis. Daar kon ik geen nee tegen zeggen... Proost voor alle inspirerende mensen die aanwezig waren, het was leuk jullie te ontmoeten!"

Beeld: Instagram Demi Vollering

We zien op de foto naast de prominent in het midden geplaatste Vollering onder andere schaatster Femke Kok, schaker Anish Giri, cabaretier Jochem Myjer en zangeres S10.

Voor Vollering paste deze lunch perfect in haar programma, want in een andere Instagram-post schrijft ze dat ze het de afgelopen tien dagen even rustig aan deed en nauwelijk trainen. Ze gaat nu weer toewerken naar nieuwe doelen. Welke dat precies zijn, maakte de ploeg nog niet bekend.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023