📸 Simac Ladies Tour lijkt uit te pakken met hooggebergte... in rit van Emmeloord naar Lelystad

Als we de hoogteprofielen van de organisatie van de Simac Ladies Tours mogen geloven dan wordt het flink klimmen tussen Emmeloord en Lelystad!

Simac Ladies Tour 2023 - Prologue

Gisteren ging de Simac Ladies Tour van start met een door Charlotte Kool gewonnen ultrakorte proloog van iets meer dan twee kilometer in Ede. De koers heeft een fantastisch deelnemersveld, maar staat tot en met dit weekend toch vooral in het teken van het afscheid van Annemiek van Vleuten.

En de organisatie lijkt aan haar voorkeuren tegemoet te zijn gekomen, want Twitteraar Katie viel iets op toen ze naar de hoogteprofielen op de website keek. Het is flink klimmen! In etappe 3, andermaal een korte tijdrit, lijken de rensters de Mount Everest te moeten beklimmen in Leuven. Een dag erna staat er een rit die volgens het profiel alleen maar op en af gaat tussen Emmeloord en Lelystad.

Of ja, die indruk krijg je met de y-assen die de organisatie in de grafiekjes hanteert. In werkelijkheid overbrugt het klimmetje in Leuven zo'n 30 hoogtemeters en zoals wij allemaal weten: tussen Emmeloord en Lelystad is het vlakker dan vlak, de rensters gaan van -5 meter naar 10 meter boven zeeniveau - en vermoedelijk is die 10 meter een viaduct of iets dergelijks.

Nu wordt er ook wel degelijk echt een beetje geklommen in de Simac Ladies Tour. Op zaterdag staat de etappe Valkenburg-Valkenburg op het programma met de nodige Limburgse heuvels en een dag later doen ze in de rit Arnhem-Arnhem lokale rondjes over de Posbank en de Zijpendaalse weg.

Pelotonpraat
  • Photo: Anton Vos/Cor Vos© 2023