Evenepoel zal volgens ploeg moeten snoeien in programma: 'Alleen is hij veel meer een type-Pogacar'

Hoewel Remco Evenepoel zich oprichtte, blijft zijn inzinking in de rit naar de Tourmalet nadreunen. Zeker met het oog op de toekomst.

Vuelta Espana 2023 - Stage-15

Want volgend jaar moet Evenepoel het in de Tour de France waarschijnlijk opnemen tegen een nog sterkere Jonas Vingegaard én Tadej Pogacar. De inzinking roept dan ook vragen op over het af te werken programma. Klaas Lodewyck tegen Het Laatste Nieuws. "We zullen links en rechts toch wat moeten snoeien in zijn programma. Iets selectiever te werk moeten gaan, wil hij op dit hoge niveau blijven scoren. Zoveel is zeker."

In dat licht is het interessant hoe het voorjaar van Evenepoel eruit gaat zien. Hij lonkt ook naar deelname aan Milaan-Sanremo en Ronde van Vlaanderen. Koersen waar Jonas Vingegaard niet aan zal denken. De Deen sloeg zelfs de heuvelklassiekers over dit jaar. Mathieu Heijboer, Head of Performance van Jumbo-Visma, stelde in gesprek met Wieler Revue dat dit zeker heeft bijgedragen aan het hoge niveau van Vingegaard in Frankrijk.

Alleen moet Evenepoel het natuurlijk zelf ook willen. Een voorjaar als Pogacar behoort wellicht óók tot de mogelijkheden. "Remco is wat dat betreft een type-Pogacar. Hij gaat er altijd en overal honderd procent voor. Remco zal dus zelf overtuigd moeten worden. En mee moeten willen in het hele verhaal."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023