Poels: 'Toen Dylan op kop kwam zei Landa: 'Oh no, here we go again''

Wout Poels wil na een ritzege in de Tour de France óók een etappe winnen in de Vuelta a España, maar hij krijgt weinig kansen.

Vuelta Espana 2023 - Stage-14

In de podcast In Koers vertelt Poels over zijn Vuelta en over de dominantie die Jumbo-Visma laat zien. "Ja, die dominantie is af en toe wel vervelend", lacht de klimmer van Bahrain-Victorious. "De podiumplekken lijken vergeven, maar ze willen de dagsuccessen ook afsnoepen. Dat is weleens lastig."

Poels deelt een hilarische anekdote over kopman Mikel Landa, die ook niet altijd blij is met de renners van Jumbo-Visma. "Ik had een gesprek met Mikel en die klaagde dat het peloton zo hard reed. Toen Dylan op kop kwam, zei hij: 'Oh no, here we go again.' Als je dat bij Landa al kan doen, dan ben je in orde."

In de rit naar de Tourmalet had Van Baarle al tegen Poels verteld dat hij niets hoefde te proberen. "Hij gaf al aan dat Jumbo-Visma plannen had. Ik sprong mee in een groep, maar we kregen maximaal tien seconden van Dylan. Toen wist ik hoe laat het was. Ik word er niet chagrijnig van, hoor. Je probeert iedere dag het uiterste te geven en kansen te pakken die er zijn, maar het zijn helaas niet veel kansen."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023