Nathan Van Hooydonck zwaargewond na auto-ongeluk

Nathan Van Hooydonck is dinsdag zwaargewond geraakt bij een auto-ongeluk in het Vlaamse Kalmhout.

Tour de France 2023 - stage 08

De renner van Jumbo-Visma is vermoedelijk onwel geworden terwijl hij voor het kruispunt stond te wachten. Daardoor duwde hij op het gaspedaal en stak het kruispunt over met de auto, schrijft Het Nieuwsblad. Vijf andere auto's werden daarbij geraakt. "De bestuurder werd ter plaatse gereanimeerd en is in levensgevaar naar het ziekenhuis gebracht", vertelt Patrick De Smedt van politiezone Grens. "Zijn zwangere vrouw is niet gewond, maar is ook overgebracht naar het ziekenhuis ter controle."

Het Nieuwsblad laat ook een getuige aan het woord. "Ik zag een zwangere vrouw en heb meteen geprobeerd haar gerust te stellen. Er kwamen meteen ook twee maatschappelijke werkers van de politie bij om zich over de vrouw te ontfermen. Dan ben ik terug naar de wagen gegaan om te kijken hoe het met de man was. We zijn hem meteen beginnen reanimeren en toen de hulpdiensten aankwamen ben ik gaan kijken of ik iets kon doen bij andere mensen."

Van Hooydonck reed afgelopen week nog de Tour of Britain, waar hij ploegmaat en vriend Wout van Aert aan de eindzege hielp. Zelf eindigde de hardrijder 43ste in het eindklassement.

Nieuws
  • Photo: Szymon Gruchalski/Cor Vos © 2023