Jumbo-Visma wint voor Van Hooydonck en Valter komt met goed nieuws: 'Hij is wakker en redelijk oké'

Jonas Vingegaard won de zestiende etappe in de Vuelta voor Nathan Van Hooydonck, en na afloop kwam Attila Valter ook nog met goed nieuws.

Vuelta Espana 2023 - Stage-6

Na afloop vertelde Attila Valter zelfs het beste nieuws van de dag in gesprek met Eurosport. "Het is een dag om te herinneren", zei de Hongaar. "En gelukkig loopt het goed af. Onder aan de klim hoorden we dat Nathan wakker is en dat hij zich redelijk oké voelt. Dat werd ons gezegd via de radio."

De Jumbo-Visma-renners reden vandaag met Van Hooydonck in gedachte. "We wilden ervoor gaan. Wat we hoorden vooraf daar moesten we doorheen, maar we wilden voor Nathan voor de etappe gaan. Ik weet niet of hij de Vuelta al heeft gezien, maar deze etappe is in elk geval voor hem."

Wilco Kelderman was na afloop tegen Sporza ook duidelijk aangedaan. "We hoorden het voor de etappe van de ploegleiders. Dat was heel heftig. Zeker net voor een koers. Dan is wielrennen even niet belangrijk meer. Als de koers eenmaal begint, is er weer stress en ben je gefocust. Dan probeer je toch gewoon weer te winnen."

Op de slotklim werden de verhoudingen overigens duidelijker: Vingegaard heerste en maakte veel tijd goed op ploegmaat en leider Sepp Kuss. "In principe was het op instinct", aldus Kelderman. "Het was kijken wie de beste was. Jonas was dat vandaag. De gunfactor voor Sepp is er zeker, want hij is een supergoede kerel. Alleen je krijgt geen cadeautjes. Morgen de Angliru en dan zullen we meer zien."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023