Jumbo-Visma's Mathieu Heijboer over Evenepoel: 'Twijfel niet dat hij in de grootste koersen zal meestrijden'

Remco Evenepoel zakte erdoorheen in deze Vuelta a España, maar Jumbo-Visma's Head of Performance Mathieu Heijboer twijfelt niet over de Belg.

Vuelta Espana 2023 - Stage-17

In gesprek met de podcast De Grote Plaat gaat Heijboer in op de vraag of Evenepoel een uitdager is in de Tour de France komende seizoenen en op de ineenstorting in de Vuelta. "Ik dacht dat hij uit koers zou gaan. Als zoiets gebeurt, is hij waarschijnlijk ziek, maar de dag erna vloog hij weer. Dan denk ik vanaf de zijkant dat hij in die etappe voelde dat het minder lekker ging dan gedacht en dat ze te hard reden, terwijl ze niet zo hard reden. Dat hij dus ook mentaal geknakt is."

Heijboer kijkt zelfs alvast vooruit op de Tour de France 2024. "Hij wordt dan natuurlijk als grote kanshebber gezien, want het is écht een bijzondere renner. Ik twijfel niet dat hij mee gaat strijden in de toekomst met alle grote klassementsrenners in de grootste wedstrijden, maar hij is nog heel jong. Ik heb ook wel met hem te doen soms, want er ligt zoveel druk op hem vanuit Belgische media."

Milder

De algemene opinie zal volgend jaar in de Tour ook weer zijn dat alleen de eerste plaats goed genoeg is voor Evenepoel, denkt Heijboer. "Die druk, en daar doet hij zelf soms ook aan mee met zijn bravoure, is zo hoog. Ze zouden, met name in België, wat mij betreft een stuk milder mogen oordelen over hem."

Of Evenepoel bij Jumbo-Visma zou passen, durft Heijboer niet te zeggen. "Dat weet ik eigenlijk niet. We hebben veel verschillende persoonlijkheden en we kunnen denk ik ook met hem werken, maar daarvoor ken ik hem eigenlijk niet goed genoeg om iets erover te kunnen zeggen."

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023