🎥 Hirschi klopt Sivakov in Coppa Sabatini, Carapaz sprint ronde te vroeg voor derde plek

Marc Hirschi (UAE Team Emirates) heeft de Coppa Sabatini op zijn naam geschreven. De Zwitser pakte zijn zesde zege van het seizoen.

Coppa Sabatini 2023

De Italiaanse najaarsklassiekers zijn volop aan de gang. De renners die gisteren de hoofdrol speelden in de Ronde van Toscane, streden ook vandaag om de overwinning. Op het heuvelachtige circuit werkte ene elitegezelschap zich op 70 kilometer van de finish weg uit het peloton. De belangrijkste namen: Tadej Pogacar, Marc Hirschi, Pavel Sivakov en Richard Carapaz.

Hirschi en Sivakov, die volgend jaar ploegmakkers worden bij UAE, versnelden even later een tweede keer. De rest kon niet volgen. De twee gingen in Piccioli sprinten om de zege. Hirschi trok aan het langste eind en pakte zo al zijn zesde overwinning van het seizoen. Pogacar won in het achtervolgend groepje het sprintje om plek drie.

Op een ronde van het einde zorgde Richard Carapaz voor hilariteit. De olympische kampioenen sprintte voluit voor een derde plek. Toen de Ecuadoraan na de finish besefte dat de koers nog niet voorbij was, had hij moeite om terug aan te klampen bij het achtervolgend groepje. De beelden:

Het Italiaanse najaar is deze week van start gegaan met voor deze Coppa Sabatini al de Ronde van Toscane. In opmaat naar de Ronde van Lombardije in oktober staan er bijvoorbeeld ook nog de Ronde van Emilië en de Tre Varesine op het programma binnenkort.

Nieuws
  • Photo: Massimo Fulgenzi/SCA/Cor Vos © 2023