Deden zij ook mee? Deze (sub)toppers kwamen niet in het stuk voor tijdens de Vuelta

Er worden helden geboren in grote rondes, maar er zijn ook renners die anoniem hebben meegereden in de drie weken door Spanje.

La Flche Wallonne 2023 elite

Sergio Higuita

Sergio Higuita geldt als een renner die uit de vroege vlucht een bergetappe kan kleuren, maar de Colombiaan van BORA-hansgrohe is deze Vuelta geen enkele keer in beeld geweest. Hij staat 43ste in het algemeen klassement en dat is beneden zijn stand.

Hugh Carthy

Hugh Carthy staat 23ste, maar de Brit van EF Education-EasyPost hebben we ook amper van voren gezien. Dat voor iemand die in 2020 nog derde werd en wist te winnen op de Angliru.

Bauke Mollema

We hadden het graag anders gezien, maar ook Bauke Mollema kent niet de beste grote ronde uit zijn loopbaan. De aanvaller pur sang had niet de vleugels om deze Vuelta aan te vallen. De derde week begon hij wel iets beter te presteren, maar het was niet genoeg om mee te spelen om de dagzeges.

Egan Bernal

Op een vijftigste plek in het klassement staat Egan Bernal. Bij INEOS Grenadiers lijken ze ervoor gekozen te hebben dat de voormalig-Tourwinnaar door middel van koersen weer op zijn oude niveau moet komen. Het niveau van voor zijn ongeval begin 2022. Volgend jaar wordt wat dat betreft het seizoen van de waarheid voor de Colombiaan.

Vuelta a España
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos © 2023