Dit is het parkoers van het EK wielrennen in Hasselt (plus de tv-tijden)

De wegwedstrijden van het EK wielrennen staan vandaag en morgen op het programma. Zo ziet het er parkoers eruit en dit zijn de tijden waarop je voor de buis moet zitten. 

European Continental Championships 22 - road women

Maandag werden in Hasselt de parkoersen van de UEC Road European Championships 2024 voorgesteld. Tussen 11 en 15 september zullen er in totaal 14 gouden, zilveren en bronzen medailles verdeeld worden. Die van de tijdritten zijn inmiddels verdeeld. Vandaag en morgen rijden de elite dames en heren hun wegwedstrijd. 

Wegritten

De parkoersen van de wegritten lopen over iets uitdagender terrein dan die van de tijdritten. De start ligt telkens op het circuit van Heusden-Zolder en de finish in Hasselt.

Er is een Hasseltse lus die over vlakke wegen loopt en een Limburglus met twee kasseistroken en twee korte klimmetjes. De kasseien van de Printhagendreef vormen de eerste hindernis van de dag en verbinden de twee lussen met elkaar.

Het parkoers van de elite mannen. Foto: UEC Cycling

Tijdens de Limburglus moeten de renners over de kasseien van Manshoven (1.3 km), de kasseien van Op de Kriezel (1,5 km), de Kolmontberg (0.8 km, 4.5%) en de Zammelenberg (0.8 km, 4.3%). De elite mannen krijgen een parkoers van 220 kilometer voorgeschoteld. De elite vrouwen moeten 160 kilometer afleggen.

"Het zuiden van Limburg, regio Haspengouw om precies te zijn, heeft meer golvende wegen dan sommigen zouden denken", klinkt het. "Op de Limburglus loopt het nooit vlak, wat voor een sportieve meerwaarde zal zorgen."

Je bekijkt de wegritten live op Sporza en Eurosport. De NOS is erbij met een livestream of de NOS live-app op je smart-tv. De finish van de vrouwenkoers is zaterdag voorzien tussen 17.20 uur en 17.40 uur. Bij de mannen een dag later is dat 17.35 uur en 18.00 uur. 

Nieuws
  • Photo: Luca Bettini/SCA/Cor Vos © 2022