HomePelotonpraatIndrukwekkend! Arnaud De Lie deelt zijn EK-wattages en die liegen er niet...

Indrukwekkend! Arnaud De Lie deelt zijn EK-wattages en die liegen er niet om

Met zijn lead-out voor landgenoot Wout Van Aert op de VAM-berg heeft Arnaud De Lie veel indruk gemaakt. Hij deelde zijn waardes op Strava en die bevestigden zijn knappe lead-out.

Met een indrukwekkende slotkilometer bracht Arnaud De Lie zijn kopman Wout van Aert nog weer volledig terug in de wedstrijd. Ze kwamen tot op het wiel van Christophe Laporte, maar Van Aert kwam net te kort om nog over de Fransman te raken. Was zijn lead-out misschien te snel gegaan?

De waardes die de slechts 21-jarige De Lie realiseerde op de laatste beklimming van de VAM-berg logen er namelijk niet om. In zijn Strava file is te zien dat De Lie die laatste keer VAM 2 minuten een gemiddeld vermogen van 659 watt wegtrapt, en dat is met de afdaling van 32 seconden meegeteld! De eerste minuut doet de Belg 772 watt, vervolgens 242 watt in de afdaling, en op de laatste beklimming weet hij er 24 seconden lang nog eens 964 watt uit te persen.

Zijn piekvermogen lag op 1392 watt en zijn 15-secondenwaarde bleef met 1056 knap boven de 1000w-grens.

De Stier van Lescheret maakte dus veel indruk op de laatste passage over de VAM-berg. Dat zorgde dan ook voor de terechte vraag achteraf of de Belgen niet beter de kaart De Lie hadden kunnen spelen, en Van Aert de sprint voor De Lie laten aantrekken. De 21-jarige sprinter had zelf alle vertrouwen in Van Aert.

”Ik heb gezien dat Wout supersterk was. Dus ik heb alles gegeven voor hem. Een tweede plek is jammer, maar dat is de koers. Misschien had ik nog de benen om te winnen, maar ja. Ik weet het niet. Misschien ben ik te vroeg aangegaan op de VAM.”

Bondscoach onder de indruk

Ook de Belgische bondscoach Sven Vanthourenhout ging ervan uit dat de kaart Van Aert getrokken zou worden. “Het leek erop dat Wout beter was dan Arnaud. Arnaud zei dat hij op de VAM-berg al een keer of twee zijn limiet bereikt had, dus koos hij ervoor om zich weg te cijferen. En achteraf is het natuurlijk makkelijk praten.”

“Arnaud was echt heel indrukwekkend. Ik denk dat hij de enige in de groep was die in staat was om die inspanning nog te doen. Op zo’n jonge leeftijd dit klaarspelen en zich volledig wegcijferen voor Wout van Aert, chapeau”, aldus Vanthourenhout.

 

 

Ontvang onze nieuwsbrief

Geen update meer missen? Meld je dan aan voor de nieuwsbrief!

Laatste artikelen

🎥 Merlier wint al lopend strandrace Bredene nadat quad hem bijna omver rijdt

Het was opnieuw gezellig aan de Belgische kust. Nadat twee weken geleden twee mannen...

Thibau Nys na 19e plek: ‘Het gaat niet meer, er moet iets drastisch veranderen’

Het gaat van kwaad naar erger met Thibau Nys. In het begin van het...

18-jarig broertje Egan Bernal gaat koersen in Europa: ‘Egan is als een vader voor mij’

Ronald Bernal is klaar om de volgende stap in zijn carrière te zetten. De...

Eli Iserbyt pakt in wereldbekermanche Flamanville zesde zege van het seizoen

De Zwitser Kevin Kuhn dook als eerste het veld in en reed in de...

Meer zoals dit

Kunst op de fiets! De top 10 van renners die volgens ons het mooist op hun fiets zitten

Wielrennen is natuurlijk geen jurysport; het gaat om zo hard mogelijk van A naar...

NOS zoekt nieuwe wielercommentator. Wie moet het worden? Dit zijn de suggesties

Onlangs verscheen er op de website werkenbijde.nl een droomvacature: fulltime wielercommentator bij de nationale...

Onze selectie van voetballende wielrenners: deze 11 hebben de basis gehaald

Er zijn toch aardig wat wielrenners met een voetbalverleden (of andere voetballink). Wij maakten een selectie en denken dat Wielerland best eens hoge ogen zou kunnen gooien op het EK met deze opstelling. Op conditioneel vlak is het veruit het sterkste team in ieder geval...