🎥 Hollende koe met ongekend aantal watts/kg houdt kilometers lang peloton bij

De stijl van de koe doet een beetje denken aan Bauke Mollema, maar ze gaat wel heel hard!

We zien in wielerkoers vaker meerenners. En ongetwijfeld is er ook al wel eens een man in een koeienpak geweest die meerende met wielrenners. Een hele poos geleden was er de Milram-ploeg (o.a. met Niki Terpstra) die rondreden met een koeienvlekmotief op hun shirt. Maar een echte koe in het peloton?

Dat hebben we nog niet vaak gezien. Aan een koers in Costa Rica viel die twijfelachtige eer wel ten beurt. Tijdens een wedstrijd in het Midden-Amerikaanse land dook het beest plotseling op in het peloton en hield dat volgens de media aldaar 'kilometers lang vol'.

En inderdaad, op de beelden heeft de koe er aardig de gang in en produceert ze in plaats van melk een mooi aantal watts per kilogram. De stijl van de koe is niet om over naar huis te schrijven. Het is een beetje Mollemalen dat het beest doet...

Het is zeker niet de eerste keer dat we een dier zien meerennen met wielrenners. In de Strade Bianche van dit jaar stond Demi Vollering nog enige tijd doodsangsten uit nadat er opeens een op hol geslagen paard in haar buurt opdook.

Pelotonpraat
  • Beeld: Twitter ITR Official