📸 Ontwerper maakt alvast nieuwe shirtjes voor fusieploeg Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step

Stycle Design laat ons alvast zien hoe een shirtje van de nieuwe fusieploeg eruit zou kunnen zien. Hij maakte vier ontwerpen.

Vuelta Espana 2023 - Stage-4

We hebben al veel vaker aandacht besteed aan het Instagram-account van designer Stijn Dossche, dus neem neem daar absoluut ook even een kijkje, maar niet voor je deze post helemaal hebt bekeken natuurlijk.

Dossche ontwierp namelijk de shirtjes voor de echte ploegen van Intermarché-Circus-Wanty en Israel-Premier Tech, maar mag ook graag fantasie-ontwerpen maken. Of ja, fantasie... In dit geval ziet het ernaar uit dat het werkelijkheid gaat worden: de fusieploeg van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step.

Eerder maakte Dossche met zijn Stycle Design al ontwerpen voor mogelijke nieuwe sponsoren (met bijvoorbeeld Heineken-Visma), maar die lijken niet toegehapt te hebben. Dus iets meer in de realiteit liet hij op zijn Instagram-pagina ook zijn licht schijnen over het shirtje van de Soudal-Visma (of Visma-Soudal).

Hieronder scroll je door vier opties die hij maakte. Welke vind jij het mooist?

Of de fusie er ook daadwerkelijk komt en vanaf wanneer dan, is nog steeds niet duidelijk. Halverwege oktober is er sowieso duidelijkheid of het er al in 2024 van komt, want dan moet alle informatie over de ploegen binnen zijn bij de UCI.

Met de geruchten over een vertrek en ontmoetingen tussen mensen van Jumbo-Visma en Soudal Quick-Step's huidige fietsenleverancier Specialized wordt het er wel steeds waarschijnlijker op...

Pelotonpraat
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023