'Roglic heeft 3-jarig contract getekend aan 6 miljoen euro per jaar bij WorldTour-ploeg'

Waar ligt de toekomst van Primoz Roglic? Dat is een van de vragen die de wielerwereld bezig houden op dit moment.

Vuelta Espana 2023 - Stage-21

Enkele ploegen die worden genoemd als nieuwe bestemming: Movistar, Lidl-Trek, INEOS Grenadiers, Israel-Premier Tech, BORA-hansgrohe en Bahrain-Victorious. Het nieuws dat Roglic vertrekt bij Jumbo-Visma is door het kamp van de renner of de mensen van de ploeg nog niet bevestigd, maar dat hij naar een andere ploeg gaat, lijkt inmiddels wel duidelijk. Verschillende media meldden het nieuws deze week.

Roglic heeft in principe nog een contract tot en met 2025 bij Jumbo-Visma. Of de Nederlandse ploeg Roglic bedankt voor bewezen diensten of dat een nieuwe ploeg grof geld moet betalen, is niet duidelijk. GCN meldt dat Lidl-Trek, Bahrain-Victorious en Movistar in elk geval niet meer in de race zijn voor Roglic. INEOS Grenadiers reageerde niet op vragen van het medium, terwijl Israel-Premier Tech niets over de zaak wilde zeggen.

Slechts een paar ploegen kunnen een transfer van Roglic financieren, schrijft GCN. Het medium had contact met een teambaas die vertelde dat hij verwacht dat Roglic al rond is met een WorldTour-team. "Hij heeft een enorm bod gekregen dat alle verwachtingen heeft overtroffen. Waarschijnlijk nadert hij het salaris van Pogacar." Roglic zou volgens zijn informatie een contract hebben getekend voor drie seizoenen en zou per jaar zes miljoen euro gaan verdienen.

Nieuws
  • Photo: Luis Angel Gomez/SCA/Cor Vos © 2023