🎥 Arnaud De Lie schiet uit pedaal, maar sprint met één been naar zege in Famenne Ardenne Classic

Wat gebeurde hier? Deze sprint moet je zien. De ketting van De Lie lag er ook nog. Hij wint alsnog in een bizarre sprint, met heel aparte finishfoto..

Circuit Franco-Belge 2023

Dat Arnaud De Lie een koers wint, is allang geen nieuws meer, maar hoe hij vandaag in zijn eigen Wallonië de Lotto Famenne Ardenne Classic op zijn naam schreef was dat wel. Hij deed dat namelijk in een van de gekste sprints die je ooit hebt gezien: op één been.

Vlak voor de meet werd een groepje met onder andere Dylan van Baarle ingerekend door een uitgedund peloton en werd het dus sprinten. Ramon Sinkeldam deed een sterke lead-out voor Kaden Groves, maar aan de andere kant van de weg kwam een rode raket opzetten.

Inderdaad, Arnaud De Lie. Hij pakte enkele lengtes en leek onbedreigd op de zege af te gaan... totdat hij uit z'n pedaal schoot - z'n schoenplaatje leek helemaal stuk. Met één been druk trappend kwam hij alsnog net als eerste over de streep. Waarschijnlijk lag z'n ketting er ook nog af, maar hij wist er nog wel een jump uit te gooien.

Hieronde de bewegende beelden en foto's van dit bijzonder moment

De sprint op één been van De Lie

En dan ziet de finishfoto er zo uit

Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023

Ook het bovenaanzicht ziet er bijzonder uit

Daar Twitterde Johan Bruyneel een foto van die je hier ziet.

De Lie is aan het einde van het seizoen nog niet uitgeblust, want hij won eerder deze week ook al het Circuit Franco-Belge en reed een week geleden een ijzersterk EK, waarin hij vierde werd. Dinsdag mag-ie weer aan de bak in z'n eigen Wallonië, dan staat Binche-Chimay-Binche op het programma. De Lie rijdt daarna ook nog Parijs-Bourges en Parijs-Tours.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023