🎥 Van Wilder haalt scherp uit na knappe zege: 'We zijn niet akkoord met deze sh*t'

Ilan Van Wilder liet na zijn knappe overwinning in Tre Valli Varesine zijn ongenoegen blijken over de nakende superfusie.

Tre Valli Varesine 2023

Niet Tadej Pogacar of Primoz Roglic, maar Ilan Van Wilder heeft de Italiaanse najaarsklassieker Tre Valli Varesine op zijn naam geschreven. De 23-jarige klimmer van Soudal Quick-Step demarreerde in de finale uit een elitegezelschap en bolde solo over de finishlijn.

"Ik wilde eigenlijk gewoon wat tempo maken in dat elitegroepje, maar plots had ik een kloofje. Daarna ben ik voluit gegaan”, deed Van Wilder in het flashinterview zijn verhaal. “Mijn ploegleider Davide Bramati werd gek in de volgwagen en zei dat ik er een tijdrit tot aan de meet moest uitpersen.”

Van Wilder nam van de gelegenheid gebruik om voor de camera zijn ongenoegen te uiten over de fusiegesprekken tussen zijn team en Jumbo-Visma. “Deze is voor de ploegmaats en de stafleden. We maken moeilijke weken door, maar staan mentaal sterk. Het neemt niet weg dat we met deze hele situatie niet opgezet zijn. Wij zijn niet akkoord met deze shit en willen graag als één ploeg doorgaan. Met deze zege hebben we getoond dat we dat ook kunnen." (Lees verder onder de beelden)

Richard Carapaz probeerde op de slotklim nog in z'n ééntje de kloof met Van Wilder te dichten, maar de Ecuadoraanse kampioen kwam tekort. Hij strandde op een tweede plek. Aleksandr Vlasov finishte derde. Primoz Roglic en Tadej Pogacar kwamen als 4e en 5e over de finishlijn gebold.

Nieuws
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023