Man in vorm Richard Carapaz wil alles of niets spelen in Ronde van Lombardije: 'Ben in de buurt van mijn beste vorm'

De olympisch kampioen nadert zijn beste niveau weer en is er van overtuigd zaterdag in Lombardije te kunnen winnen.

Tre Valli Varesine 2023

Richard Carapaz liet in de afgelopen Italiaanse koersen al zien in goede vorm te verkeren. Na een matig seizoen lijkt de Ecuadoriaan nu weer richting zijn beste vorm te groeien. In de Ronde van Lombardije van komende zaterdag hoopt hij voor het eerst in zijn carrière een monument op zijn naam te schrijven.

''Na een raar en teleurstellend seizoen, waarin er altijd wel wat mis was, begint het goede gevoel nu eindelijk weer te komen. Ik begin weer in de buurt van mijn beste vorm te komen'', vertelt de Olympisch kampioen in een persbericht van zijn ploeg.

Carapaz maakte de voorbije dagen veel indruk. Zo was hij in de Giro dell'Emilia De enige die de versnelling van Pogacar en Roglic kon volgen. Een paar dagen later eindigde de 30-jarige tweede in de Tre Valli Varesine, achter Ilan Van Wilder, maar dit keer voor de twee Slovenen.

''De afgelopen dagen hier in Italië heb ik erg goed gereden. Daar put ik veel vertrouwen uit richting zondag. Ik wil mee gaan doen om de overwinning in Lombardije. We zullen alles of niets gaan spelen met het team. Uiteraard kan er maar een iemand zijn handen in de lucht steken zaterdag, en ik weet dat ik diegene kan zijn.''

Carapaz zal de absolute kopman zijn voor EF Education-EasyPost tijdens 'de koers van de vallende bladeren', maar met Ben Healy en Esteban Chaves heeft de Amerikaanse ploeg nog een aantal paarden om op te wedden. Chaves scheef in 2016 de Ronde van Lombardije al eens op zijn naam, terwijl de relevatie van dit seizoen Ben Healy tijdens de Giro d'Italia al bewees uitermate goed uit de voeten te kunnen op de Italiaanse wegen.

Achtergrond
  • Photo: Tommaso Pelagalli/SCA/Cor Vos © 2023