📸 Arnaud De Lie sprint het schuim uit z'n wielen en z'n ketting aan flarden in Parijs-Bourges

Andermaal bizarre beelden van een sprintende Arnaud De Lie. Ditmaal wel met twee benen, maar nu moet het materiaal het ontgelden...

Memorial Frank Vandenbroucke 2023

De Stier strikes again! Arnaud De Lie baarde afgelopen zondag opzien door op één been naar de zege te sprinten in de Lotto Famenne Ardennes Classic en nu was het weer raak in Parijs-Bourges - zonder te winnen overigens.

De jonge Waal testte het materiaal weer tot het uiterste, en eigenlijk wel erover. Want in volle sprint maakte een fotograaf een opvallende foto van hem.

Daarin zie je dat De Lie beide benen in de pedalen heeft en hoed je dan maal, als fiets. Ketting en banden zijn het slachtoffer nu. De ketting vliegt eraf en er komt schuim uit de banden zetten.

Dat schuim kennen we onder een Engelse term als foam inserts, die moeten voorkomen dat je lek rijdt. Dat gebeurde De Lie niet, maar dat het in de sprint uit je wielen komt zetten, kan toch ook niet echt de bedoeling zijn..

Hier zie je nog de bewegende beelden van de sprint, waarin hij het ook een beetje aan de stok heeft met zijn landgenoot Jordi Meeus.

De overwinning in Parijs-Bourges ging niet naar De Lie, zoals hij dus wel won op één been in de Ardenne Classic. Een andere Arnaud was net wat rapper: Arnaud Démare. De Fransman boekte op die manier zijn tweede zege in het shirt van Arkea-Samsic. Afgelopen zondag won hij al de Tour de Vendee.

Pelotonpraat
  • Photo: Tim van Wichelen/Cor Vos © 2023