🎥 Tom Pidcock geeft daaltips in mooi filmpje: 'Beetje tegen je intuïtie in...'

Hoe daal je af? Eén van de daalkoningen uit het huidige peloton geeft wat tips in een mooi filmpje!

Tour de France 2022 stage 12

Wie weleens in de bergen heeft gefietst, weet: echt goed afdalen kan soms net zo'n uitdaging zijn als de berg beklimmen. Daarom is het mooi om te kunnen leren van de meester. Er zijn in het profpeloton meerdere renners die goed kunnen dalen, maar Tom Pidcock is er zeker eentje van.

Hij ging al eens viral met een duizelingwekkende afdaling in Californië en in de Tour de France van vorig jaar trakteerde hij ons ook op een afdaling uit het boekje.

Voor Global Cycling Network was het reden om hem eens aan de tand te voelen over het afdalen van een col. In een filmpje legt Pidcock zijn techniek uit.

Over hoe je op welk moment van de bocht je gewicht verdeeld, het insturen, wat je met je been doet en veel meer. Professor in de Hogere Daalkunde Thomas Pidcock legt uit!

De laatste keer dat Tom Pidcock zijn daalkwaliteiten op de weg echt tentoonspreidde was in de Tour de France. De Brit legde zich daarna, met succes want hij pakte de wereldtitel, toe op het mountainbiken.

Op de weg reed hij nog wel de Tour of Britain, maar daarin stond geen échte afdaling op het programma en was het voor hem vooral opboksen tegen het sprintgeweld van Jumbo-Visma.

Pelotonpraat
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2022