🎥 Heerlijk filmpje! Alle demarrages van Mathieu van der Poel van dit seizoen achter elkaar

Mathieu van der Poel had een fantastisch seizoen. Als je al die aanvallen van 'm op een rijtje ziet, is het echt weer genieten geblazen!

UCI World Championships Cycling 2023 men elite

We zijn als Nederlanders natuurlijk niet geheel objectief, maar wat ons betreft is Mathieu van der Poel de wielrenner van het jaar in 2023. Hij won met Milaan-Sanremo en Parijs twee monumenten en pakte daarbij ook nog eens de regenboogtrui op de weg én in het veld.

Dat deed Van der Poel bovendien op de door hem kenmerkende wijze, misschien iets minder doldriest dan eerdere jaren, maar toch: aanvalluhhh!

Van der Poel kan als geen ander elke verkeersdrempel aangrijpen om een zogeheten 'watt bomb' te plaatsen. Een Twitter-account maakte een mooi compilatiefilmoje van al die aanvallen die Van der Poel afgelopen seizoen inzette.

Hieronder zie je hem in het begin vlammen op het WK veldrijden in z'n eigen Hoogerheide en daarna volgen de wegkoersen. Als je de beelden zo ziet, is het echt wek indrukwekkend om te zien hoe hij maar blijft gaan. Mooie beelden!

Van der Poel zou aanvankelijk z'n wegseizoen morgen besluiten in Parijs-Tours, maar de pijp was leeg - niet verwonderlijk als je bovenstaande beelden ziet. MVDP won nog wel een koers in z'n regenboogtrui; half september kwam hij als eerste over de streep in de Super 8 Classic.

Hopelijk kunnen we straks alweer genieten van Mathieu van der Poel als hij, eveneens in een regenboogtrui, het veld weer induikt. Wanneer dat precies is, is nog niet duidelijk, maar dat hij gewoon weer gaat crossen liet hij al wel doorschemeren. Andere seizoen zagen we hem begin december door de modder rijden.

Pelotonpraat
  • Photo: Gregory van Gansen/PN/Cor Vos © 2023