De nieuwe aanwinsten van Alpecin-Deceuninck die Mathieu van der Poel en Jasper Philipsen aan succes moeten helpen

Alpecin-Deceuninck heeft haar selectie voor volgend jaar rond. Dit zijn de aanwinsten van de ploeg van Mathieu van der Poel.

UCI World Championships Cycling 2023 men U23

Lars Boven

Lars Boven komt over van de opleidingsploeg van Jumbo-Visma, waarvoor hij afgelopen jaar naar top 10-noteringen reed in zowel Parijs-Roubaix als Luik-Bastenaken-Luik U23. Hij werd vierde in Noord-Frankrijk en zesde in Wallonië. Boven is de zoon van ex-prof Jan Boven.

Juri Hollmann

Juri Hollmann heeft al de nodige jaren op de teller in de WorldTour, want hij kwam de voorbije vier seizoenen uit voor Movistar. De Duitser reed vijf keer een Monument. Zijn beste resultaat is een 66ste plaats in de Ronde van Vlaanderen.

Timo Kielich

Timo Kielich komt uit de cross en reed al voor de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck. Kielich maakte dit seizoen indruk met onder meer een ritzege in de Tour de Wallonie. Kijk niet gek op als Kielich volgend jaar verrassend goed presteert in de noordelijke klassiekers.

Axel Laurance

Axel Laurance werd vorig jaar opgepikt bij B&B Hotels-KTM, dat failliet ging. Hij was een buitenkansje, want Laurance geldt als een van de grootste talenten van Frankrijk. Hij werd afgelopen seizoen niet voor niets wereldkampioen bij de beloften.

Henri Uhlig

Henri Uhlig is ook afkomstig van de opleidingsploeg. De Duitse sprinter werd afgelopen seizoen onder meer derde in Gent-Wevelgem voor beloften en op het door Laurance gewonnen WK eindigde hij als veertiende.

Stan Van Tricht

Stan Van Tricht hikt een beetje tegen zijn doorbraak aan. Bij Soudal Quick-Step werd hij afgelopen seizoenen niet geselecteerd voor de grote klassiekers. Van Tricht is rap, maar komt ook tot zijn recht in harde koersen. Hij werd dit seizoen tweede in Dwars door het Hageland en de GP Leuven, maar finishte ook als 25ste in de Amstel Gold Race. Met zijn 24 jaar nog een renner met mogelijkheden.

Luca Vergallito

Luca Vergallito dwong vorig jaar een contract af bij de opleidingsploeg van Alpecin-Deceuninck door de Zwift Academy te winnen. Net als Jay Vine in het verleden. De Italiaan liet zich opmerken in zijn eerste jaar, want hij vertaalde zijn hoge wattages ook naar resultaten. Vergallito eindigde onder meer achtste in de Ronde van Oostenrijk.

Nieuws
  • Photo: Jan de Meuleneir/PN/Cor Vos © 2023