🎥 Mountainbiker toont behendigheid en rijdt over... een tennisnet

Balanceren kun je leren! Maar wat deze mountainbiker doet, is wel even van een andere orde. Hij rijdt over een tennisnet!

Nu het veldrijden weer begonnen is, zien we technisch vaardige renners en rensters weer allerlei toeren uithalen waar wij op onze fiets alleen van kunnen dromen.

Thibau Nys, Mathieu van der Poel, Puck Pieterse... Het zijn allemaal kunstenaars op de fiets. Die laatste twee laten dat ook op de mountainbike zien - al was voor MVDP een onschuldig bochtje helaas wel te veel op het afgelopen WK.

Van der Poel de baas qua behendigheid

De MTB'er die je hieronder in een filmpje ziet heeft zeer waarschijnlijk niet de watts in huis van Van der Poel, maar qua behendigheid is hij hem vermoedelijk wel de baas.

Hij heeft er een paar pogingen voor nodig, maar uiteindelijk rijdt hij op z'n mountainbike als een ware koorddanser op de fiets helemaal over een tennisnet. We zien de laatste tijd uit allerlei sporten wielrenners komen, maar tennis hadden we nog niet...

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Red Bull (@redbull)

Puck Pieterse en Mathieu van der Poel zien we voorlopig even niet op de mountainbike. Ze zullen deze winter wel weer op de crosser te bewonderen zijn. Van der Poel maakt hoogstwaarschijnlijk half december z'n rentree in het veld en zal tien a vijftien crossen rijden.

Zijn teamgenoot bij de vrouwen neemt een kortere pauze, want Pieterse zien we half november alweer in het veld. Hoogstwaarschijnlijk pakt ze de draad weer op tijdens de Wereldbekermanche in het Franse Troyes.

Pelotonpraat
  • Beeld: Red Bull