Lance Armstrong is ook... durfkapitalist voor start-ups in de gezondheidszorg

Lance Armstrong is naast podcastmaker ook zakenman. En niet zomaar: hij is durfkapitalist in Silicon Valley.

Lance Armstrong was (en is) na zijn dopingbekentenis bij Oprah Winfrey niet meer welkom om in levende lijve aanwezig te zijn bij de grote Europese koersen, maar vanuit Amerika timmert hij met George Hincapie en Johan Bruyneel stevig aan de weg met een goedbeluisterde podcast en wielercommunity WEDŪ.

Maar daar blijft het niet bij, want de Texaan is ook partner bij Next Ventures. Dat is een investeringsmaatschappij die vanuit San Fransisco (Silicon Valley) opereert en start-ups financiert die actief zijn in de gezondheidszorg.

Specifieker: 'An early-stage venture fund focused on whole-person health, ranging from wellness through healthcare services to life sciences', zoals ze het zelf beschrijven.

Totalegezondemensprincipe

Dat betekent in gewonemensentaal dat start-ups die een idee/concept/product hebben dat te maken heeft met gezondheid in de breedste zin van het woord - het totalegezondemensprincipe, zou Louis van Gaal zeggen. Dus van welzijn

Start-ups in die sector kunnen in de beginfase - de vroege investeringsrondes - van hun bedrijf aankloppen bij Armstrong en kompanen voor geld (uiteraard in ruil voor aandelen in het bedrijf of een andere vorm van comensatie als het bedrijf een succes wordt).

En dat gaat dan om grotere bedragen dan die je in Dragon's Den voorbij hoort komen.

Nobele investering

Zo twitterde Armstrong dus onlangs over een nieuwe investering van 9 miljoen (samen met andere investeerders) in de start-up Pair Team. Durfkapitalist heeft misschien een beetje een slechte naam, maar dit lijken toch redelijk nobele kapitaalinjecties van Armstrong & co.

Zo wil Pair Team mensen in Amerika die geen toegang hebben tot de zorg (dat zijn er nogal wat in de VS..) helpen door de vele barrières die er zijn opgeworpen te slechten met een community health platform, waarin allerlei partijen (ook huisvesting en dergelijke) samenwerken om in het zorgprogramma van Californië.

Pelotonpraat
  • Beeld: Instagram Lance Armstrong