馃摳 Yves Lampaert prijst cross, maar 贸贸k DJ Bongo, DJ Broekie en charmezanger Jenss aan

Yves Lampaert liet zich strikken voor een opvallende poster en prijst daar naast de cross ook enkele rasartiesten aan...

Tour de France 2023 - stage 14

Yves Lampaert is een renner die altijd wel te porren is voor een mooie grap of een ludieke actie. Dat de boerenzoon op een poster te bewonderen is van de Hexia Cross van Gullegem, die op 6 januari verreden wordt, mag dan ook gene verrassing zijn.

Vooral ook omdat Gullegem in West-Vlaanderen ligt, niet ver van de geboortegrond van Lampaert. Van der Poel, Pidcock en Van Aert rijden echt zelf door de modder, maar Lampaert houdt het even bij het aanprijzen van de cross.

En niet alleen van de cross. Hij siert ook de poster van de afterparty in Gullegem. Waar hij bij de cross een fraaie retrofiets vasthoudt, doet hij er op die poster nog een biertje in z'n linkerhand bij.

DJ Broekie

Niet voor niets, want een feest zal het worden in de feesttent als we naar de line-up kijken. Om 12.00 uur trapt niemand minder dan DJ Broekie de afterparty af (goedbeschouwd begint de afterparty nog voor de elitevrouwen beginnen...)

Na DJ Broekie neemt DJ Bongo het over en ook charmezanger Jenss zal de tent nog proberen af te breken. Maar ook X-Tof, De Bromeo's en Derby & Nellie staan nog op het programma. Wij snappen wel waarom Yves hier geen nee tegen kon zeggen!

Zoals je op de poster ziet, is het feest gratis toegankelijk en kun je voor een tientje een mooie authentieke West-Vlaamse crosservaring opdoen.

Beeld: Hexia Cross Gullegem / Sporza

Lampaert zelf ook aan het bier?

Of Yves zelf ook even langskomt om te genieten van DJ Broekie en consorten is nog niet bekend; het zou heel goed kunnen dat hij 6 januari ergens in Spanje aan het trainen is. Bovendien heeft Lampaert ook niet echt reden tot heel veel feest, want 2023 was na het jubeljaar 2022 waarin hij de gele trui droeg niet helemaal zijn jaar.

De West-Vlaming pakte in bijvoorbeeld de Baloise Belgium Tour en de Renewi Tour (Benelux Tour) wel podiumplekken in de individuele tijdrit, maar wist geen enkele koers te winnen afgelopen seizoen.

Pelotonpraat
  • Photo: Dion Kerckhoffs/Cor Vos 漏 2023