Eli Iserbyt ziet ploeg- en landgenoot Vanthourenhout winnen: 'Ik heb mijn wedstrijd op hem afgestemd'

Michael Vanthourenhout volgde zichzelf op als Europees kampioen. Eli Iserbyt offerde zich op voor zijn ploeg- en landgenoot.

2023 Cyclo-Cross European Championships men elite

In de tweede ronde viel Vanthourenhout aan op het moment dat Iserbyt in zijn wiel zat. Die laatste ging dusdanig rustig de bochten door, waarna Vanthourenhout ineens een gat had van tien seconden. "Ik heb mijn wedstrijd op Michael afgestemd", aldus Iserbyt na afloop tegen Sporza.

"In de eerste twee rondes hebben we gesproken en hij gaf een hele goede indruk. We zijn vol voor hem gegaan en dat was de beste beslissing. Heel blij dat hij het kon afmaken. Ik liet het gat vallen omdat hij de betere was, dat was cruciaal. Het was belangrijk dat meteen een Belg op kop zat, want Lars van der Haar kwam nog sterk opzetten. Michael heeft het geenszins gestolen. We hebben met de Belgische ploeg goed gereden, en vooral met Pauwels Sauzen-Bingoal."

Iserbyt leek nog even om het podium te kunnen gaan strijden, maar hij reed in de laatste ronde lek. "Dat was jammer voor mezelf, maar ik ben vooral blij dat Michael die trui pakt. Het was heel zwaar met verschillende regenbuien, waardoor de ondergrond veranderde. Het was heel verraderlijk, maar dat is bijzaak als je de trui pakt."

Nieuws
  • Photo: Nico Vereecken/PN/Cor Vos © 2023