🎥 FC Utrecht huldigt Annemiek en Mischa (maar waar is Puck?), Ron Jans: 'En wie ben jij?'

Een mooi initiatief van FC Utrecht, om onder andere Annemiek van Vleuten en Mischa Bredewold te huldigen in de Galgenwaard. Maar Ron Jans moet wel wat meer wielrennen kijken... (en Puck Pieterse had ook niet misstaan bij dit groepje)

Netherlands: FC Utrecht vs FC Twente

Met FC Utrecht gaat het dit seizoen nog niet al te best en dus dachten ze bij de club dat ze misschien maar even wat sporters moesten huldigen die het de afgelopen periode succesvoller verging: Annemiek van Vleuten en Europees kampioene Mischa Bredewold werden voorafgaand aan het duel tegen FC Twente gehuldigd.

Dat gebeurde samen met Dafne Schippers, die onlangs net als Van Vleuten afscheid nam van de topsport, en waterpoloster Sarah Buis, die samen met haar teamgenoten de wereldtitel greep.

Allemaal hebben ze roots in de provincie Utrecht. Wij houden het even bij de wielrensters: Van Vleuten werd geboren in... Vleuten en postte op haar eigen Instagram dat ze altijd met haar vader naar het duel tussen FC Utrecht en FC Twente ging - de Tukkers waren 'haar cluppie', zo postte ze (Van Vleuten groeide op in het Oosten des lands).

Geen Puck Pieterse?

Bredewold werd geboren in Amersfoort. Maar huh, er kont toch nog een heel goed presterende wielrenster uit Amersfoort? Jazeker, ook Puck Pieterse komt er vandaan - zij en Bredewold trainen vaak samen.

Pieterse werd Europees kampioen op de mountainbike, pakte brons op het WK en sleepte als eerste Nederlandse het algemeen klassement van de World Cup in de wacht. Ook wel reden om gehuldigd te worden... Misschien kon Puck zelf niet, maar anders is het een beetje raar.

Ron Jans

Het is maar de vraag of FC Utrecht-trainer Ron Jans haar herkend had, want met Mischa Bredewold lukte dat niet, terwijl we toch weleens dachten opgevangen te hebben dat Jans wel van wielrennen houdt. In dit filmpje van de NOS zie je het moment met Jans.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door NOS Sport (@nossport)

Het bezoek van de vrouwelijke ex-topsportsters legde FC Utrecht geen windeieren, want ze speelden met 1-1 gelijk tegen FC Twente, dat dit seizoen meedraait in de top van de Eredivisie. Moet je nagaan wat Puck Pieterse met haar positiviteit nog teweeg had kunnen brengen...

Pelotonpraat
  • Beeld: PRO SHOTS / Thomas Bakker